V Česku sílí chřipková epidemie. Některé nemocnice zakazují návštěvy

Nejvyšší výskyt onemocnění je především u malých dětí do pěti let. Nemocnice v Karlových Varech má plně obsazené dětské oddělení. Počet nemocných ale roste i u dospělých. Nemocnice v Karlových Varech a v Chebu proto do odvolání zakázaly návštěvy. Kvůli epidemii je omezila také nemocnice v Sokolově, a to na interním a dětském oddělení.

"S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci jsme přistoupili k zákazu návštěv. Pochopitelně jsou tam výjimky," uvedla Markéta Singerová, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice. Výjimky platí především pro dětské pacienty, pacienty v terminálním stádiu, nebo doprovod u porodu.

[chooze:article;value:480480]

Hlavním důvodem je ochrana hospitalizovaných pacientů i nemocničního personálu. Řada zaměstnanců je totiž také nemocná nebo se stará o nemocné děti. To komplikuje provoz jednotlivých oddělení.

"Vždy je pochopitelně možnost se domluvit s ošetřujícím lékařem je-li potřeba nebo prospěje-li to stavu pacienta, tak ošetřující lékař tu návštěvu za určitých podmínek umožní," dodala Singerová.

V případě mimořádné návštěvy musí mít lidé nasazený respirátor a nemít žádné příznaky respiračních onemocnění. Jak dlouho bude zákaz návštěv platit, závisí na vývoji epidemiologické situace.

Od středy platí zákaz návštěv také ve Fakultní nemocnici Brno, na pracoviště dětské nemocnice a dětská oddělení mohou jen zákonní zástupci během návštěvních hodin. Až do odvolání vyhlásila zákaz návštěv Nemocnice Tábor.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.