V Jihlavě postavili nové hlediště za 100 tisíc. Moc z něj ale vidět není

Jihlavské hlediště. Člověk z něj ale moc neuvidí. Výhled odtamtud není kdovíjaký, jsou vidět tři až čtyři domy na spodní části náměstí. 

S výhledem nebyla spokojená ani paní Novotná, a hned se navíc umazala. "Kdyby byla ta tribuna otočená..." navrhla. 

"Je to drobná upoutávka na ten dům, co je zasunut do vstupu do Brněnské ulice," uvedl spolutvůrce projektu Filip Kochan. Tvůrci chtěli osvěžit tento zapadlý kout jihlavského náměstí. 

[chooze:article;value:557769]

"Je to příležitost, jak se podívat do prostoru náměstí, někam, kam nemá vlastně důvod člověk jít," podotkl stavební historik a spolutvůrce projektu Jiří Neubert.

Většina dotázaných by si tam ale nesedla. "Koukat na barák nepotřebuju," prohlásil jeden z nich. Dalším nepřijde pěkný. Pro řadu návštěvníků navíc hlediště funguje jako takový odpadkový koš. 

Druhá strana hlediště má sloužit jako učební pomůcka. "Na tom si můžeme ukazovat tu fasádu šambrány, jsou tam vidět na římsách," sdělil Kochan.

[chooze:article;value:557442]

Ani to se ale moc nepovedlo. Třídu paní učitelky Hany Štolbové to zprvu vůbec nenapadlo. "Ještě by to chtělo prvků těch víc, je toho tam dost málo," poznamenala.

Projekt stál 100 tisíc korun, což některým přijde jako příliš. "Já si stojím za tím, že to smysluplné je," reagoval jihlavský radní David Beke (ODS).

Jihlava s tím, jak oživit a zkrášlit druhé největší náměstí v republice, kterému vévodí nepřehlédnutelný, za minulého režimu postavený obchodní dům, bojuje už roky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.