V Kamencovém jezeře sice nic nežije, u něj to ale žije pořádně. Hlavně v létě

Stany, karavany, chatky ale i ubytovna. Na své si na Kamenčáku přijde asi každý. Celý areál prochází modernizací. Pyšní jsou tu třeba na novou recepci nebo dětské lanové centrum. Další novinky se chystají.

"Mimo jiné budeme mít i raritu, že tu bude houpačka ve vodě s fotopointem," popsal vedoucí Kamencového jezera Jan Klučerovský.

Návštěvníci jsou spokojení. "Je tady úžasná atmosféra, je to tady perfektní," řekla jedna návštěvnice. "Ty ceny jsou dobrý," dodal další. "Je to fakt dělo tady, koupeme se tady, hezká příroda, záchody čisté, všechno dobré," pochválil jiný návštěvník. Úklid se v kempu rozhodně nepodceňuje.

[chooze:article;value:562610]

​Občerstvit se tam můžete v několika stáncích a ceny jsou téměř všude stejné. Malé pivo mají za 35 nebo 40 korun, velké za 50 nebo 65, záleží na značce. Nealko seženete do 45 korun a oběd do dvou stovek. Platit se navíc dá i kartou.

V neděli měla voda 25 stupňů Celsia, takže byla poměrně teplá, ale pořád ještě osvěžila. "Kamencová voda je zvláštní tím, že je velmi železitá. Prospívá pokožce, hojí rány, ekzémy," vysvětlil Klučerovský. Ryby a další vodní organismy v ní nepřežijí. Koupací sezonu tak nemají šanci narušit ani sinice. Jezero se pyšní i další zajímavostí. Tamější molo je se svou délkou okolo 100 metrů největším plovoucím molem v České republice.

Největší dráhu na vodní lyže a wakeboard v Česku najdete v sousedním wakeparku. Ta je teď ale mimo provoz. "Zákazníci si zatím můžou užít malý vlek, na kterém je taky sranda," uvedl provozovatel wakeparku Matouš Karlík. A koho už voda omrzela, ten si může zajít do největší zoo v republice. Ta je hned vedle Kamenčáku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.