V letadle na Kanáry vypukla hromadná bitka. Pilot musel rychle přistát

V době, kdy obyvatelé Kanárských ostrovů řeší, že mají plné zuby britských turistů, kteří si z ostrovů udělali cíl pro bujaré večírky, si Britové neudělali zrovna dobrou reklamu. O přednost při přistání a následnou asistenci policie musel v sobotu řízení letového provozu žádat pilot linky z Liverpoolu na Tenerife, uvedl web CanarianWeekly.com.

Podle webu se do hromadné bitky během cesty na španělské ostrovy zapojil více než tucet pasažérů. Po přistání už na letadlo čekali policisté.

Než mohli cestující vystoupit, policisté z letadla vyvedli problémové cestující. Ti teď budou mít co vysvětlovat. A na prosluněném ostrově se moc neohřejí, protože hned po výslechu je čeká deportace zpátky do Británie nejbližším možným letem.

[chooze:article;value:498216]

​"Chceme vyjádřit veškerou možnou podporu posádkám a úředníkům na letišti, kteří se s takovými situacemi musí vypořádávat častěji, než by bylo normální," naznačilo podle webu Daily Mail španělské řízení letového provozu, že podobné situace se při cestách na španělské ostrovy opakují až příliš často.

Ostatně názor na britské turisty vyjádřila v únoru také představitelka samosprávy sousedního ostrova Lanzarote Dolores Corujová, která uvedla, že ostrov musí svoji strategii více diverzifikovat a měl by upřednostňovat "kvalitnější" turisty z Evropy, kteří budou utrácet na ostrově vyšší částky než Britové.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.