Vánoce se letos neprodraží. Ceny kaprů i stromků zůstanou vesměs stejné

Vánoce se blíží a přípravy na ně už leckde začaly. V lesních školkách už mají vánoční stromky k prodeji připravené a označené. Jejich ceny budou vyšší oproti loňsku maximálně o několik korun.

Nejdražší bude tradičně jedlička. Nejlevnější smrček. "Bude to kopírovat loňský rok. Maximálně se ceny zvednou o deset procent," uvedl prodejce vánočních stromků z Jihlavska Jaroslav Kreuz.

[chooze:article;value:525858]

​A lidé by si neměli připlatit ani za vánočního kapra. Větší rybářství většinou nechávají stejné ceny jako loni. Některá menší dokonce zlevňují. Například ve Stříbrném Dvoře na Jihlavsku bude stát kilogram vyloveného kapra jen 95 korun.

Na Vánoce se už začínají připravovat i města a obce. V Boršově nad Vltavou na Českobudějovicku už dokonce stojí vánoční strom. Dost možná jako první v republice. Už ho stačí jen nazdobit.

Jinde ladí poslední detaily svých vánočních programů a adventních jarmarků. Tedy ne všude. Hlavně v menších obcích chtějí ušetřit. Ulice měst se pak do vánočního budou oblékat většinou během listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.