Vážná nehoda na Českolipsku. Srazila se tři auta, mladík nezvládl předjíždění

Devatenáctiletý řidič osobního auta jel z obce Bezděz směrem na Oboru. Na rovince se rozhodl předjet vozidlo, které jelo před ním. Při tomto manévru přehlédl, že už je předjížděn mercedesem a v levém jízdním pruhu se s ním střetl. Náraz ho odhodil vpravo mimo komunikaci, kde se auto převrátilo na střechu. Mercedes pak ještě narazil do pravého boku předjížděného auta. Zraněného řidiče odvezla sanitka do českolipské nemocnice.

Před dvěma týdny se na stejné silnici mladíci v autech podle všeho rozhodli, že si otestují v ostrém provozu limity svých aut a řidičských schopností. U Obory jeden z nich vjel do protisměru a smetl dodávku, ve které se z dětského tábora vracela pětičlenná rodina se psem. Zemřel otec, matka a jejich tři děti v nemocnicích bojují o život.

[chooze:article;value:567568]

"Vyprošťovali jsme dvě zaklíněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti," uvedl tehdy mluvčí libereckých hasičů Radek Hon. "Všichni zranění byli v kritickém stavu," doplnil mluvčí záchranářů Petr Matějíčka.

Policie varuje řidiče, že právě místo u Obory patří mezi nejnebezpečnější v Libereckém kraji. "Úsek silnice číslo 38 mezi Bezdězem a Oborou je místem vážných dopravních nehod. Proto by tu řidiči měli jezdit se zvýšenou opatrností," řekla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.