Velká rána pro Rusko. Po útoku na velitelství je zraněno několik generálů

Budanov informace o mrtvých a zraněných po útoku na velitelství flotily prozradil v rozhovoru pro stanici Hlas Ameriky.

"Mezi zraněnými je velitel skupiny generálplukovník Oleksandr Romančuk, který je ve velmi vážném stavu. Náčelník štábu generálporučík Oleg Cekov je v bezvědomí," pochlubil se Budanov nejvyššími ruskými veliteli, které se podařilo při útoku zranit.

Dodal také, že ještě není jasné, kolik řadových vojáků, například strážných na velitelství, je mezi oběťmi a zraněnými.

Romančuk je vrchním velitelem ruských vojsk v Záporožské oblasti a na generálplukovníka byl povýšen teprve letos. Cekov je velitelem 200. samostatné gardové motostřelecké brigády pobřežních sil Severního loďstva.

[chooze:article;value:523491]

​Už v pátek večer se objevily spekulace, že mezi oběťmi je i vrchní velitel Černomořské flotily Viktor Sokolov. To v rozhovoru pro Hlas Ameriky nemohl Budanov potvrdit. Rozvědka podle něj zatím nemá žádné informace, jak na tom ruský admirál je.

Podle Rusů jen jeden pohřešovaný

Ruská agentura Interfax s odkazem na ruského správce anektovaného Krymu Michaila Razvožajeva uvedla, že při ukrajinském útoku na Sevastopol protivzdušná obrana sestřelila pět raket. Poškozena byla historická budova, ve které sídlí velitelství flotily. Jeden příslušník ozbrojených sil je podle Interfaxu pohřešovaný. Na ulici nebyl nikdo zraněn.

Záběry, které Rusové zveřejnili na sociálních sítích, ale jasně ukazují, jak se z velitelství Černomořské flotily valí dým a budovu následně zasáhne druhá raketa.

https://twitter.com/ukraine_map/status/1705274095711948868

Agentura TASS v sobotu informovala, že od rána byl už v Sevastopolu dvakrát vyhlášen letecký poplach. Podle agentury útok nezpůsobil žádné vážné škody.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.