Velký Putinův obrat. Poprvé připustil konec války na Ukrajině

Putin se jednání G20 v indickém Dillí zúčastnil online. Na komentáře některých zemí, které jsou dle svých vyjádření otřesené agresí na Ukrajině, reagoval podle ruské agentury TASS prohlášením, že "vojenské operace jsou vždy tragédií pro některé lidi, rodiny i zemi jako celek".

"A samozřejmě musíme myslet na to, jak zastavit takovou tragédii," řekl dále Putin. "Chápu, že tato válka nemůže být jiná než šokující. Ale krvavý převrat na Ukrajině v roce 2014, následovaný válkou kyjevského režimu proti vlastním lidem na Donbasu, ten nebyl šokující?" pokračoval.

Putin dle svých slov nikdy neodmítl mírové jednání s Ukrajinou. "Nebylo to Rusko, ale Ukrajina, kdo veřejně oznámil že se stahuje z vyjednávání. A navíc ukrajinská hlava státu podepsala zákaz dalšího vyjednávání s Ruskem," dodal.

[chooze:article;value:529862]

​Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj loni v říjnu po vyhlášení ruské anexe čtyř ukrajinských území řekl, že bude jednat jen s jiným ruským prezidentem, než je Vladimir Putin. Nařízení o znemožnění diplomatického jednání představitelů Ukrajiny s Putinem podepsal loni 30. září.

Rusko je agresorem, které válku na Ukrajině loni v únoru zahájilo. Jak poznamenala agentura Reuters, Rusko nyní ovládá asi 17,5 procenta rozlohy území Ukrajiny, a to včetně poloostrovu Krym.

Ruská raketa zasáhla vesnici na východní Ukrajině, zemřelo 51 lid. Podívejte se na říjnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.