Velký výpadek České pošty. Pobočky po celé republice omezily služby

"Jedná se o celorepublikový výpadek internetu. Týká se to všech poboček," potvrdil TN.cz mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

"Je možné, že jednotky poboček byly uzavřeny, ale systémově celá pobočková síť zavřena nebyla, ta je otevřená," doplnil mluvčí. 

Pošta ale musela kvůli výpadku výrazně omezit své služby. "Jediné, co teď lze vydávat a přijímat, jsou obyčejné listovní zásilky, protože ty se neevidují přes internet. V současné době tak nejdou služby Czech Pointu a nelze odesílat datové zprávy," uvedl Vitík.

[chooze:article;value:554082]

​"Analyzujeme příčinu toho výpadku, jestli je to na straně České pošty, nebo jestli je to u externího dodavatele," doplnil mluvčí. Původně se měly služby vrátit na normální úroveň do 13. hodiny.

Stránky České pošty jsou ale i nadále mimo provoz a na pobočkách lze stále vydávat a přijímat pouze běžné listovní zásilky. Podle mluvčího by se mělo podařit problém odstranit kolem 17. hodiny.

Výpadek v pondělí ráno postihl i Českou správu sociálního zabezpečení. Provoz callcentra se podařilo obnovit v 11 hodin, ale některé služby na ePortálu byly mimo provoz do odpoledních hodin.

"Dostupnost ePortálu ČSSZ byla obnovena. Přihlášení je funkční. Pokud se Vám po spuštění služby zobrazí chybová červená hláška 'Při zpracování požadavku se vyskytly problémy' apod., zkuste se vrátit zpět a službu spustit znovu. Na obnovení plné funkčnosti pracujeme," uvedl úřad na síti X po půl třetí hodině odpoledne.

Česká pošta ukázala nové stejnokroje. Lidé je chválí i kritizují. Podívejte se na reportáž TV Nova z dubna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.