Vězeň ve Valdicích napadl dozorce. Ten kvůli zranění skončil na neschopence

Incident ve Valdicích, kam se umisťují ti nejnebezpečnější vězni, natočila kamera na chodbě. Na záznamu je vidět, jak dozorci kontrolují cely. Odsouzení stojí před nimi.

Jeden ale najednou poodejde mimo záběr a o pár vteřin později má v rukou kovové dveře. Ty váží 20 kilogramů a dosud stály volně na chodbě.

Třiatřicetiletý muž se napřáhne, dveře letí vzduchem, až nakonec zasáhnou dozorcovu nohu. Vězeň se zapotácí, pak se ale snaží ještě proti dozorcům rozběhnout. Dva muži v uniformě ho okamžitě povalí na zem a dávají mu pouta. Třetí z dozorců za zbylými vězni okamžitě zamyká dveře.

[chooze:article;value:525894]

Ukázalo se, že silná letící ocel dozorci poranila nohu tak, že skončil v pracovní neschopnosti. Stalo se to začátkem května a kriminalisté případ zveřejnili až nyní, protože vězně právě obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě.

V krajním případě za to hrozí až 12 let vězení. Trest by pro násilníka začal běžet až ve chvíli, kdy si odsedí poslední den trestu za dosavadní trestnou činnost. Podle informací televize Nova jde o člověka, který je za mřížemi za násilnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.