Vězni ve Valdicích plánovali vzpouru. Zasahovat musely desítky dozorců

Do valdické věznice se ve středu odpoledne sjeli dozorci ze všech okolních věznic a také vězeňská zásahová jednotka. K dozorcům se totiž dostala informace o tom, že několik vězňů plánuje proti dozorcům násilnou a zřejmě i ozbrojenou vzpouru.

V tu chvíli se tak automaticky přerušil běžný režim ve věznici a všichni odsouzení museli být zavřeni v celách. Vězeňská služba svolala dva krizové štáby, jeden na generálním ředitelství, druhý přímo ve valdické věznici.

Nejméně ze čtyř věznic přijelo tak do Valdic deset dodávek a jeden autobus s přibližně 70 plně ozbrojenými dozorci. Podezřelí z přípravy vzpoury byli podle informací televize Nova na oddělení s nejtěžšími zločinci s nejpřísnějším režimem.

[chooze:article;value:563173]

Následovaly prohlídky v jednotlivých celách a v prostorách, kam mají vězni běžně přístup. Vězeňská služba objevila drogy a také amatérsky upravené nástroje, které by mohly posloužit jako zbraně, například zbroušené kuchyňské nože.

Výslechy, které proběhly přímo ve Valdicích, zatím vězeňská služba nezveřejnila. Zatím se tak neví ani to, jestli jsou někteří odsouzení z plánování vzpoury obvinění. Žádné další věznice ale do pohotovostního režimu aktivovány nebyly a žádné vězně ani podle informací televize Nova vězeňská služba z Valdic nepřemístila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.