VIDEO: Hádka, rány, falešný policejní průkaz. Policie řeší konflikt v obchoďáku

Konfliktem agresivní zákaznice, člena ostrahy a falešného policisty se od úterý zabývá plzeňská policie. Celý incident začal již na toaletách, kde měla neukázněná žena napadnout uklízečku. V tu chvíli se do akce zapojil i člen ostrahy.

Zákaznice se rozhodla zbytek celé situace natočit, její video, které zveřejnila na sociálních sítích, zveřejnil web Krimi-Plzeň.cz. Na videu je jasně slyšet, že sama žena není v optimálním rozpoložení. V tom nezastihla ani člena ostrahy. Ten byl také značně rozrušený a snažil se ženě vysvětlit, že v nákupním centru nesmí natáčet. V tu chvíli ji několikrát napadl. Nadávky a vulgarity létaly na obě strany. Ušetřena jim nebyla ani dcera zákaznice, které rozrušená žena několikrát vzkázala, ať "drží hu*u".

Rozmíšku se vydali řešit i mužovi kolegové. Pokusili se celou situaci uklidnit, ale marně. Jeden z nich se totiž prokázal falešným policejním průkazem, čehož si žena brzy všimla. "Pomoc, je tu falešný policista! Lidi, volejte policii, on má falešný průkaz," začala křičet na ostatní nakupující.

Na místo brzy dorazili i praví policisté, a ti měli hned plné ruce práce. Situaci ale podle policejní mluvčí rychle uklidnili. Před policisty se žena dožadovala přivolání záchranky, když ta ale dorazila na místo, žena se zdravotníky nespolupracovala, byla vulgární a snažila se odejít. "Jakékoliv vyšetření na místě odmítla," přidala mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Žena následně odešla z místa se vztyčeným prostředníčkem směrem k policistům a záchranářům. 

[chooze:article;value:489160]

"Fyzické napadaní šetří policisté v rovině přestupku. Není vyloučeno, že se to může překvalifikovat na trestný čin," uvedla ke strkanici mezi strážným a zákaznicí pro TN.cz policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Největší problémy hrozí muži, který ukazoval falešný policejní průkaz. "Ve věci prokázání se služebním průkazem policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny," dodala Raindlová. 

O incidentu byl bezpečnostní službou informován i ředitel nákupního centra Roman Nezval. Komentovat jej ale nechtěl. "Nechci, protože jsem u toho nebyl," řekl Nezval pro TN.cz. 

Celý konflikt měl ještě dohru v následujících dnech, když žena v okolí obchodního centra rozmístila letáky s fotkami obou členů ostrahy. Na ty podle webu Krimi-Plzeň napsala, že jeden z nich je agresor napadající bezbranné ženy a druhý je zas falešný policista. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.