VIDEO: Matka nechala řídit své batole. Chlubila se na sociálních sítích

Své batole posadila žena za volantem na klín a nechala ho řídit. Vše navíc natočila a následně se chlubila na sociálních sítích. Její chování už řeší košická policie.

Řidička se nevěnovala řízení, směr a rychlost vozidla navíc neovládal jen jeden člověk. A dítě nesedělo v autosedačce, upozornil na prohřešky matky web tvnoviny.sk.

"Za uvedená porušení hrozí řidičce uložení pokuty do 100 eur nebo v blokovém řízení do 50 eur," uvedl na facebooku ředitel odboru dopravní policie slovenského policejního prezídia Tomáš Vrábel.

[chooze:article;value:476342]

"Chování řidičky je flagrantní ukázkou nezodpovědného chování, v důsledku kterého může dojít k závažným následkům na životě a zdraví hlavně dítěte na klíně řidičky, kterému při nárazu (pravděpodobně nebyla řidička ani připoutaná bezpečnostním pásem) může způsobit nezvratnou újmu na zdraví na celý život," varoval Vrábel.

Policisté proto apelovali na rodiče, aby si uvědomili, že i nízká rychlost může být v takovém případě velmi nebezpečná. Při prudkém zabrzdění totiž mohou dítě natlačit na volant. Při vyšší rychlosti může po nárazu dítě z auta dokonce vyletět. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.