VIDEO: Putin dal v minulosti na kameru zásadní slib. Dávno ho už ale porušil

Putin v minulosti mnohokrát sliboval, že nezmění ústavu, aby si mohl prodloužit vládnutí v Kremlu. To se ale nakonec stalo v roce 2021. To mu umetlo cestu k moci i pro volební období mezi roky 2024–2030 a 2030–2036.

Na účtu sociální sítě X patřícím poradci ukrajinského ministra vnitra Antonu Heraščenkovi se objevilo video, ve kterém se ukazují sliby ruského diktátora Vladimira Putina, které byly porušeny.

[chooze:article;value:527538]

Vše se točí okolo změny ústavy, vůči níž se dříve ruský diktátor radikálně vymezoval. "Rady, abychom změnili ústavu, jsou podle mého názoru urážkou naší země a našeho lidu. Ti, kteří to navrhují, by si měli vyměnit mozky, a nikoli ústavu," zaznělo v jednom starším televizním rozhovoru Vladimira Putina.

Do určité doby se současný diktátor nejrozlehlejší země světa snažil rovněž prezentovat jako zastánce demokracie. "Pokud bych si myslel, že totalitní nebo autoritářský systém je pro nás nejvýhodnější, prostě bych změnil ústavu," zní v jednom z dalších prohlášení Putina.

"On dokáže věrohodně předstírat nejrůznější názory podle toho, co ten, s kým hovoří, chce slyšet," zhodnotil charakter vládce Kremlu česko-ruský historik Alexej Kelin v nedávném rozhovoru pro TN.cz.

Putin dostal před kamerami záchvat. Ruka se mu vymkla kontrole (31/10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.