Vláda neřeší problémy lidí. Ovlivní to krajské volby, bojí se hejtman Kuba

V posledních dnech se hodně řeší nové billboardy Martina Kuby, na kterých není značka ODS. "Když žijete v jižních Čechách, tak tam se jméno Martin Kuba nedá moc oddělit od ODS. Takže já to nemusím psát na billboardy, oni to všichni ví. V té první fázi kampaně jsme spíš chtěli vyzdvihnout osobní zodpovědnost, která u hejtmana hraje klíčovou roli," řekl.

Podle něj současná nespokojenost části Čechů s vládou ovlivní i krajské volby. "To je úplně jasné. V roce 2008 vládli všichni hejtmani z ODS a vlastně všichni byli vyměnění, hlavně kvůli vládním reformám ve zdravotnictví. Ty krajské volby budou volby, do kterých se promítne nálada lidí," míní Kuba.

[chooze:article;value:541932]

​Do krajských voleb jde ODS v Jihočeském kraji sama jako jediná v Česku. "My děláme kampaň tři roky naší prací. Buď si někdo myslí, že jsme to vedli špatně a teď už to za měsíc nějakých billboardů neopravíme, nebo si myslí, že jsme to dělali dobře," věří hejtman s tím, že se snaží vždy plnit sliby, které lidem dal.

To se ale nepodařilo vládě Petra Fialy (ODS), který před volbami sliboval, že se nebudou zvyšovat daně. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) na to tehdy reagoval s tím, že to byla pouze billboardová zkratka. "No a to je právě ten problém. To považuju za velmi nebezpečné i z pohledu obecné politiky a stavu demokracie v Evropě a v České republice. Ti lidé nás nevolí, aby se Fiala hádal s Babišem, ale aby politici řešili každodenní starosti, které ti lidi mají," zdůraznil Kuba.

[chooze:article;value:519533]

​"Ale oni opravdu potřebují, aby politik řešil běžné starosti, které oni mají. Prostě ne všichni žijou v Praze a jsou zajatí ideologickými debatami. Oni prostě bydlí v nějakém městě, kde má někdo postavit hřiště, aby si tam mohli chodit hrát s dětmi. A když jim to ten politik 10 nebo 15 let slibuje, tak to dítě vám vlastně mezitím vyroste," podotkl hejtman.

Podle něj jsou z toho Češi pak frustrovaní. "Ti lidé pak mají tendenci říkat, že demokracie je sice prima, ale nás to nebaví už poslouchat. Někdy to potom vynáší do křesel radikální autoritáře, kteří řeknou: 'Já to udělám takhle a nebudu se s nikým bavit.' A to je vlastně ta touha po tom, aby se sliby opravdu splnily," uzavřel Kuba.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.