Vláda schválila rušení poboček pošty. "Mělo se to udělat dávno," řekl Rakušan

Vláda Petra Fialy se ve středu sešla, aby projednala řadu témat, mezi nimiž figurovalo rušení poboček České pošty v mnoha městech Česka. Kontroverzní krok jednomyslně schválila. Pošta tak bude moci snížit počet svých poboček na 2 900 z původních 3 200.

Ministr vnitra Vít Rakušan uvedl, že starostové a primátoři obcí, v nichž se bude jedna či více poboček pošty rušit, byli pozváni k debatě, kde mohou svou pobočku obhájit. "Těchto rozhovorů už proběhla celá řada a další stále vedeme," řekl Rakušan.

[chooze:article;value:498694]

Zároveň zdůraznil, že se nejedná o součást velkolepé transformace pošty, kterou před několika týdny oznámil. "Rušení poboček je nezbytný ekonomický krok pro přežití České pošty. Je to rozhodnutí regulátora trhu, které vláda potvrdila. Seznam zrušených poboček sestavuje Česká pošta sama a vláda jej nemůže jakkoliv ovlivnit," dodal Rakušan. Podle něj měl být tento krok uskutečněn dávno.

Rakušan věří, že tyto kroky povedou k ozdravení pošty. "I když to bude bolet, chci příští vládě, ať už to bude kdokoliv, předat v roce 2025 poštu jako fungující instituci," prohlásil ministr.​

Celý záznam tiskové konference můžete zhlédnout zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.