Vodafone postihl masivní výpadek. Problémy kvůli tomu měla i Lítačka

Společnost Vodafone čelila od čtvrtečního rána technickým problémům. Podle webu vypadky24 došlo k rozsáhlým potížím s telefonním signálem. Výpadky se týkaly především volání a datových služeb. Nefungovalo ale například také přihlášení do aplikace můj Vodafone a výpadek postihl i webové stránky operátora.

[chooze:article;value:550872]

Společnost výpadek po deváté hodině ráno potvrdila. "V tuto chvíli mohou mít někteří zákazníci potíže s mobilní sítí nebo s voláním na Linku péče o zákazníky *77. Omlouváme se za komplikace a děláme vše pro to, abychom situaci brzy vyřešili," uvedla v oficiálním vyjádření na síti X. Ještě před polednem se jí pak alespoň část služeb podařilo obnovit. 

"Mobilní síť je už plně funkční. Pokud jste zaznamenali potíže, prosím, vypněte a zapněte svůj telefon, aby bylo vše v pořádku. Ještě jednou se omlouváme všem, kterých se výpadek dotkl," uvedl operátor po 10. hodině dopoledne. Podle informací TN.cz ale některé problémy, například s přihlašováním do aplikace, pokračovaly i poté. 

Výpadek ovlivnil například fungování systému pro platbu hromadné dopravy Lítačka ve Středočeském kraji. "Dnes jsou omezeny naše služby na kontaktních místech Lítačky ve Středočeském kraji. Došlo totiž k výpadu internetového připojení ze strany mobilního operátora," uvedl provozovatel systému na facebooku. Redakci TN.cz následně potvrdil, že problémy souvisí s výpadkem služeb Vodafonu.

Naučíme vás snadný trik s telefonem. Může vám ušetřit mnoho času:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.