Vojáci odmítli Putinovy plány. Chtějí domů, přiznal prokremelský bloger

Velitel brigády se podle Tatarského zeptal svých důstojníků, zda chtějí každý den zabíjet Ukrajince. "Všichni až na jednoho mladého chlapa odmítli... Chtěli by jet na dovolenou a zůstat naživu," napsal na sociální síti Telegram.

Vojenský analytik Tatarskij, který dlouhodobě podporuje ruskou invazi, ve svém příspěvku dále vychvaloval mladého důstojníka, který měl hlasovat pro další zabíjení.

"Vypadá jako Kim Čong-un, vlasy, výška a vůbec, ale v činech je to hrdina. Ve dne v noci přemýšlí, jak zabít nepřítele. Je jich jen pár, ale jsou to oni, kdo vyhraje válku," myslí si. "Jsem si jist, že tento moment by se měl stát prioritou reformy ozbrojených sil," dodal.

[chooze:article;value:484401]

Výsledek hlasování je špatnou zprávou pro Putina, poznamenal zpravodajský web Express. Jeho cílem v posledních měsících je totiž ovládnout Donbas. To doprovází i krvavé boje u Bachmutu.

Nyní Moskva tvrdí, že ovládla Soledar. To by byl pro ruskou armádu první větší úspěch od léta. Podle Kyjeva však ve městě stále Kreml naráží na odpor.

Vojáci ale mezitím stále častěji chtějí z války pryč. Dokazují to i data webu Yandex, který je ruskou obdobou ve zbytku světa využívaného Googlu. Dotaz "Jak se vzdát?" totiž od půlky listopadu mezi Rusy násobně vzrostl.

[chooze:article;value:484308]

Na přelomu listopadu a prosince vyhledávali Rusové toto heslo více než 66tisíckrát. Šlo o rekord od začátku války. Ruští vojáci tedy podle všeho v posledních týdnech stále častěji plánují úprk. Můžou za tím být i častější výměny zajatců mezi Kyjevem a Moskvou, napsal web The Odessa Journal.

Na internetu se navíc objevují videa ruských vojáků a jejich rodin, na kterých si stěžují na podmínky, upozornil Express. Mobilizované muže podle nich Moskva do bojů vhodila "jako maso".

Ukrajinští vojáci se nešetří. Takhle vypadají boje u Soledaru:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.