Vraždě mohla uniknout. Kramný do všeho Moniku nutil, tvrdí kamarádka

Dovolenou v Egyptě, která se šestatřicetileté Monice a teprve osmileté Klárce stala v roce 2013 osudnou, koupil Kramný na poslední chvíli. Podle jejich rodinné přítelkyně měli původně úplně jiné plány.

"Já jsem jí nabídla, ať s námi jede na dovolenou, ale tři týdny předtím, než jsme si myslely, že začneme něco domlouvat, řekla, že to všechno mění, že Petr přišel s lukrativní nabídkou, že vymyslel, že pojedou na dovolenou do Egypta," vzpomíná po 11 letech od vraždy Moničina kamarádka Šárka Mrózková.

[chooze:article;value:566230]

​Na to, zda se ale Monice Kramného nápad zamlouval, se Šárka a její manžel Patrik už neshodnou. "Myslím, že tam to nadšení z její strany nebylo," konstatoval Patrik Mrózek v prvním díle dokumentární série Kauza Kramný. "Bylo. Jak řekla Egypt, tak bylo. Že Petr to koupil, a tak teda jede," opáčila Šárka.

O svou kamarádku měla ale strach. Náhlá změna plánů se jí už tehdy nezdála. "Vím, že jsem se jí zeptala: 'Myslíš, že děláš správně?' To si pamatuju, že ještě dole jsem jí to říkala. Říkám: 'Moni, děláš správně? Jsi si tím úplně jistá?' A oni mi řekla, že ví, co dělá," dodává Šárka.

Z dovolené v Egyptě se už ale Monika s Klárkou nevrátily. Vyšetřovatelé původně pracovali s verzí, že se otrávily. Soud ale nakonec případ označil za vraždu. Z té obvinil právě Petra Kramného. Od roku 2016 si odpykává 28letý trest ve věznici Mírov.

Dokumentární série Kauza Kramný mapuje všechno, co se vraždy týká:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.