Vražedkyně Luise nikdo nepotrestá. Rodiče z města se bojí pouštět děti ven

Německo se stále nevzpamatovalo z otřesné vraždy 12leté Luise. Ta se o víkendu nevrátila domů z návštěvy své kamarádky. Policisté Luise našli v neděli po dvanácté hodině mrtvou poblíž opuštěné železniční stanice. Verdikt byl jasný: dívku někdo zavraždil.

Případ se policistům podařilo rozluštit rychle. V úterý oznámili, že mají podezřelé. Mají jimi být dvě dívky ve věku 12 a 13 let, které se s mrtvou znaly. Podle policie se obě přiznaly, že Luise ubodaly nožem.

Tomu odpovídají i výsledky pitvy. Podle portálu Merkur bylo zřejmé, že zavražděná dívka utrpěla řadu bodných zranění, která prozrazovala útok v afektu. Vyšetřovatelům však chybí vražedná zbraň. Lesy okolo Hohenheimu, kde Luise našli, proto stále pročesávají policisté s detektory kovu, aby našli nůž.

[chooze:article;value:494802]

Nejvíce šokující je ale skutečnost, že obě dívky zřejmě uniknou trestu. Podle německých zákonů jsou totiž děti do 14 let nepostižitelné zákonem a nemohou být odsouzené. A to bez ohledu na to, jak závažný zločin spáchají. Podle zákona totiž takto mladí lidé nedokážou zhodnotit následky svých činů, uvedl portál Stern.

Obě podezřelé však s největší pravděpodobností budou muset projít psychiatrickým vyšetřením a léčbou ve specializovaném zařízení. Zvažuje se také možnost, že budou umístěny do pěstounské péče. K této možnosti však stát přistupuje opatrně kvůli obavám z vleklého soudního řízení.

Tyto zprávy rozhodně neuklidnily obyvatele Freudenbergu, odkud Luise pocházela. Naopak, rodiče ve městě se teď bojí, aby jejich děti nepotkal stejný osud. Někteří dokonce nenechávají své děti chodit ven. "Přestanu, až bude případ vyřešen," přiznal podle Merkuru otec z Freudenbergu, který své děti začal denně doprovázet do školy a také z ní.

Podívejte se na záběry z místa, kde policie nalezla tělo dívky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.