Vybíjí se vám rychleji iPhone? Odborníci vysvětlili proč a poradili, co dělat

Nejnovější verze systému iOS od společnosti Apple je k dispozici ke stažení od 18. května. Mnozí lidé si na ni však stěžují. Po aktualizaci se jim totiž začal daleko rychleji vybíjet telefon, informoval portál TechRadar.

"Myslel jsem, že je to jen na mém iPhonu. Vybíjení baterie u iOS 16.5 je daleko horší," běsnil Lucas. "Máte někdo tušení, proč iOS 16.5 absolutně decimuje baterii?" ptal se zase Mark.

[chooze:article;value:448666]

Výdrž baterie je jedním z podstatných aspektů, na které se lidé při pořizování nového telefonu často zaměřují. Mnozí "jablíčkáři" tudíž nyní mohou mít velké obavy z aktualizace jejich systémů.

Podle odborníků se však uživatelé nemusí bát, píše portál Mirror. Mělo by totiž stačit pouze pár dnů a zařízení se znovu srovná samo. "Když Apple přichází s velkými aktualizacemi, někdy iPhony potřebují reindexovat data. To vše se děje na pozadí. A může to následně vést ke snížení výdrže baterie," vysvětlili experti.

Po dokončení tohoto procesu by baterie měla znovu vydržet daleko více. "Samozřejmě pokud je nějaká chyba v iOS 16.5, která ve skutečnosti způsobuje vybíjení baterie, pak očekávejte, že Apple bude rychle jednat a v nadcházejících týdnech vydá další upgrade," uzavřeli experti.

Evropský parlament v říjnu schválil sjednocení nabíječek. Platit má od roku 2024:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.