Vyrazila sbírat zkušenosti do Prahy. Taxík bez řidiče zabil studentku (†23) z ciziny

Pražští kriminalisté od pondělí prošetřují tragickou událost, která se stala na pomezí ulic Za Pohořelcem a Myslbekova. Taxík bez řidiče tu vjel do budovy sklenářství a usmrtil při tom 23letou ženu.

"Vozidlo se samovolně rozjelo a narazilo do procházející chodkyně, kterou přimáčklo ke zdi. Žena bohužel na místě svým zraněním podlehla," přiblížila okolnosti neštěstí policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:477940]

Obětí se stala chilská studenta, upřesnilo později na sociálních sítích Velvyslanectví Chilské republiky v Praze. "Dne 30. ledna nás při tragické dopravní nehodě opustila Consuelo Z. V., chilská studentka studující v Praze. Tento incident tvrdě zasáhl její rodinu, přátelé a známé," uvedlo velvyslanectví.

​​"Velvyslanec Hernán Bascuñán také vyjadřuje úctu zesnulé Consuelo, která studovala mezinárodní vztahy a projevila velký zájem o práci v naší diplomatické delegace," dodalo.

Okolnosti neštěstí stále kriminalisté zjišťují. Podle dostupných informací taxikář zaparkoval svůj vůz před obchodem v Bělohorské ulici. Auto se samovolně rozjelo, srazilo se s tramvají, od které se odmrštilo a pokračovalo až do ulice Za Pohořelcem, kde přimáčklo 23letou studentku na výlohu.

Ke zraněné Consuelo okamžitě přispěchali svědci nehody. Boj o její život byl však marný. "Snažili jsme se ji oživovat, ale ta zranění byla natolik vážná, že jim podlehla," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

O nehodě jsme vás informovali v pondělí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.