Vzduchem na Prachaticku létaly peníze. Poctivý nálezce je sesbíral a odevzdal

Ve čtvrtek 14. září projížděl František Vastl z Prachatic kruhovým objezdem ve směru od Nebahovské ulice. Právě tam si všimnul, že u výjezdu do ulice Nádražní létají vzduchem bankovky.

"Pan Vastl zapnul výstražná světla a zastavil, aby bankovky posbíral. Poté s penězi jel rovnou na Policii České republiky v Prachaticích, kde nález odevzdal. Až zde zjistil, že se jedná o celkem 6 500 korun," popsala na webu policejní mluvčí Martina Joklová.

[chooze:article;value:498187]

Jen chvíli poté se na policii obrátil další nálezce, který poblíž kruhového objezdu u Nebahovské ulice našel pánskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Tento nálezce však nechtěl zveřejnit své jméno.

Policisté tedy kontaktovali muže, který cennosti ztratil. Pro něj to bylo obrovským překvapením. "O tom, že peněženku u sebe nemá, v tu dobu totiž ještě nevěděl. Pak si hned uvědomil, že když před chvílí tankoval na čerpací stanici pohonné hmoty, položil si ji zřejmě na střechu vozu, se kterým se pak rozjel a cestou ji musel setřást," doplnila Joklová.

Díky poctivým mužům se k majiteli vrátily peníze i doklady. "Vzhledem k tomu, že se policisté s odevzdáváním cenností běžně nesetkávají, rozhodl se ředitel Územního odboru policie Prachatice Pavel Bártík nálezci osobně poděkovat za jeho lidský a příkladný počin předáním děkovného listu a malého prezentu," uzavřela Joklová.

Rodina ztratila fotoaparát, odevzdal ho poctivý nálezce. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.