Z bankomatu vybral 150 tisíc, peníze ale nebyly jeho. Muže nyní hledá policie

Nejprve předstíral zájem o nabízené zboží na jednom z internetových portálů, a pak za využití podvodných stránek přepravní společnosti vylákal z muže přihlašovací údaje k jeho internetovému bankovnictví. Než se majitel účtu nadál, jeho bankovní konto bylo lehčí o více než 150 tisíc korun. Peníze měl podvodník neoprávněně zaslat na jiný účet.

"Prověřováním činu bylo dále zjištěno, že virtualizovanou platební kartou k výše uvedenému účtu byly obratem, ještě týž den, provedeny v jednom z pražských bankomatů tři výběry v celkové částce 150 tisíc korun. Ze zajištěných kamerových záznamů z předmětného bankomatu a jeho okolí je zachycena osoba provádějící tyto výběry," upozornila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

[chooze:article;value:481593]

​Incident se odehrál 11. září. Policie ale v pondělí zveřejnila fotografie, které by mohly výrazně přispět k dopadení pachatele.

"Jelikož se může jednat o možného podezřelého, případně o důležitého svědka prověřované trestné činnosti, žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv poznatků k osobě na fotografiích nás kontaktovali na telefonním čísle 974 331 340, 974 331 353 nebo na bezplatné tísňové lince 158. Za pomoc a spolupráci předem děkujeme," uvedla Šmaterová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.