Z jejích slov mrazí. Anička Slováčková popsala strach ze smrti i naději

[chooze:gallery;value:32535]

​O tom, že hudebníci do písní dávají kus sebe, není pochyb. O to víc dojímá text Aničky Slováčkové, který napsala k nové vánoční písničce Čas zastavit čas. Tu složila pro Snídani a ve vánočním videoklipu ji zpívá spolu se zpěvákem Milanem Peroutkou. "Vzniklo to s vidinou toho napsat něco hezkého, co lidi dojme a chytne je trochu za srdíčko," zmínila Slováčková.

Zároveň podotkla, že se snaží lidi navést na správnou cestu, jakou by se mělo vnímání svátků ubírat. O tom mluví hlavně refrén, kde Anička zpívá o tom, že je potřeba zastavit čas a najít si chvíli, kdy k sobě lidé budou milí. "Obejmout blízký, ty víš proč a víš s kým," pokračuje refrén, který se snaží navodit vánoční atmosféru.

Anička Slováčková složila vánoční píseň. Podívejte se na klip Snídaně:

​Sloky jsou ale trošku smutnějšího ražení. Text vybízí, aby lidé na Vánoce bilancovali a vážili si toho, co mají. Protože zkrátka nikdy nevědí, kdy to skončí. "Nikdy není pozdě si dovolit svatej klid, nikdy není pozdě uvnitř sebe si uklidit. Potichu sněží a pohnou se ledy, já jenom doufám, že ne naposledy," věří ve svůj šťastný konec Slováčková.

[chooze:article;value:531601]

​Často se stává, že když se lidé ocitnou v život ohrožující situaci, mnohem víc vnímají ty krásné věci kolem sebe. To se zřejmě děje i Aničce. "Najednou to dobrý vidím víc, slyším smích. Mám jediný přání, ať to jen nezmizí," doufá zpěvačka, že zvládne boj s rakovinou.

Na konci písně je jasné, že si umělkyně uvědomuje, že každý jednou odejde. Přesto do písně vložila hromadu naděje a doufá, že má pořád "čas zastavit čas". "Nepospíchám, jednou i vločky roztají, tajem' a tajemství zůstává, dokud žijem' a hrajem'... dokud je čas zastavit čas," blíží se píseň ke konci. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.