Z pošty do vězení nebo na úřad. O propouštěné pošťáky je velký zájem

Podle pátečních informací přijde o práci 1 600 zaměstnanců České pošty. Z pondělního upřesnění nicméně vyplývá, že ve státním podniku je asi 500 neobsazených míst. Takže těch, kteří opravdu přijdou o práci, bude asi méně, než jak bylo uvedeno. Část pošťáků jednoduše bude jen přeřazena na jiné pracovní pozice.

[chooze:article;value:464762]

Pro ty, kteří ve firmě skončí, má pošta připravené odstupné. Jeho výše bude odstupňovaná podle toho, jak dlouho pro Českou poštu kdo pracoval.

"Kdo u nás působil do jednoho roku, dostane jeden měsíční plat. Kdo pro Českou poštu pracoval do dvou let, získá dvě výplaty. Za práci od tří do patnácti let jsou tři platy odstupného. Za pětadvacet a více odpracovaných let je to dokonce pět platů," říká mluvčí pošty Matyáš Vitík s tím, že se státní podnik bude také snažit pro propuštěné pracovníky najít nové uplatnění. "Projevil o ně zájem například úřad práce s vězeňskou službou," upřesňuje.

[chooze:article;value:465111]

​"Generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis nabídl České poště užší spolupráci při možném uplatnění propouštěných zaměstnanců. Osobní setkání generálních ředitelů se uskuteční 13. dubna. Sháníme zaměstnance napříč všemi pozicemi, v tuto chvíli máme neobsazeno více než 900 míst ve služebním poměru a přes 200 míst v pracovním poměru," uvádí pro TN.cz mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

Také Úřad práce ČR je připraven pomoci všem zaměstnancům, kterých by se mohlo dotknout hromadné propouštění. "Snahou je zprostředkovat novou práci ještě v době, než uplyne výpovědní doba v té stávající," informuje mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková.

"Pokud jde o Českou poštu, jsme také připraveni nabídnout místa u nás i v dalších resortních organizacích ministerstva práce a sociálních věcí. Zaměstnanci České pošty pro nás mohou být atraktivními pracovníky na řadě pozic, ať už jde o administrativu, nebo přímou práci s klienty," dodává Beránková.

Česká pošta redukuje své pobočky. V Chrudimi zůstane jen jedna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.