"Žádné jasné světlo!" Muži se na několik minut zastavilo srdce. Popsal, co prožíval

Pětapadesátiletý Brit poodhalil, co vnímal, když se ocitl na prahu smrti. Hill dlouhou dobu bojoval s kalcifylaxí, netradičním onemocněním, při kterém se vápník hromadí v malých cévách tukové a kožní tkáně.

Hillovi se nejprve v nohách zadržovala voda. Rok ležel v nemocnici, když se u něj nepříjemná nemoc rozjela naplno. Ta může způsobovat kožní vředy a také krevní sraženiny, které mohou způsobovat krvácení. Problémy s tímto onemocnění mají pacienti trpící chronickým onemocněním ledvin.

Muž náhle začal krvácet a lékařům se to nedařilo zastavit. Hill ztratil skoro 2,5 litru krve a na chvíli se mu zastavilo srdce. Doktoři jej ale dokázali oživit.

"Není to tak, že bych viděl světlo, ke kterému se dá jít," popsal Hill pro web Daily Mail, co prožíval. "Nedíval jsem se dolů na své tělo, ale byl jsem od něj oddělený. Uvědomoval jsem si, co se děje, ale cítil jsem velký klid," popisoval Hill.

Řekl, že jako by zpovzdálí sledoval, jak se jej lékaři snaží zachránit. "Věděl jsem, že jsem zemřel, byl jsem oddělený od svého těla. Pak jsem jen usnul a probudil se, byl jsem živý a krvácení se zastavilo. Věděl jsem, že ještě nenastal můj čas zemřít," dodal.

[chooze:article;value:493393]

​Hill prozradil, že ho zážitek přiměl přehodnotit priority. Podařilo se mu se z vážného onemocnění prakticky plně zotavit. Ještě trochu bojuje s bolestí pravé nohy, ale ta je mnohem menší, než co zažíval předtím.

"Na stupnici od 1 do 10 bych svoji bolest tehdy ohodnotil tak stovkou. Probrečel jsem celé hodiny. Teď je to tak čtyřka. Ale všichni říkají, že bych měl být mrtvý," dodal podle webu Derbyshirelive.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.