Zájem o regionální letiště roste, z Českých Budějovic se bude létat i v zimě

Pro regionální letiště jsou odlety v zimních měsících spíše neobvyklé. Na jihu Čech ale budou mít lidé od února možnost létat z Českých Budějovic do Egypta. Původně měla letadla v krajském městě naposledy přistát v polovině září, pro velký zájem lidí ale cestovní kancelář přidala termíny ještě na konci září a začátku října.

Obecně se zájem o odlety z regionálních letišť zvyšuje. Důvodů je podle cestovních kanceláří hned několik. Lidé jsou na své letiště hrdí a chtějí ho podporovat. "Rozvoj regionálních letišť je naší strategií. Proto jsme i v letošním roce expandovali na letišti v Brně. Přidali jsme spoustu nových destinací," řekla mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. 

[chooze:article;value:484839]

Cestující pak hlavně nemusejí absolvovat dlouhou cestu až do hlavního města a často mají v regionech k dispozici i parkování zdarma. I proto se v poslední době cestovní kanceláře na regionální letiště více zaměřují. "Příští rok plánujeme nabídnout více destinací například také v Ostravě, ale přidáváme i v Českých Budějovicích, v Pardubicích, Karlových Varech, prostě tak, aby měli obyvatelé České republiky možnost odletět z toho letiště, které mají nejblíž," dodala Pavlíková. ​

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.