Závadné luštěniny v Tescu. Inspekce v nich odhalila nebezpečné látky

[chooze:gallery;value:34309]

Inspekce objevila závadné luštěniny během kontroly v prodejně Tesco v ulici Rašínova třída v Hradci Králové. "V potravině byl 11krát překročen maximální limit reziduí pesticidu haloxyfop," informovala SZPI.

Jednalo se o produkt TS LEN SEMÍNKA, 200 gramů s minimální trvanlivostí do 10. 5. 2024 a šarží E11230261D. Někteří lidé je tak stále mohou mít doma ve spíži. 

[chooze:article;value:532396]

Obchod ihned po odebrání vzorku inspekcí přijal příslušná opatření. "Společnost Tesco na základě informace od SZPI okamžitě stáhla z prodeje ve všech svých obchodních jednotkách v ČR uvedené závadné výrobky," uvedl řetězec na webu.

"Vzhledem k tomu, že uvedený výrobek, který jste mohli zakoupit v některé z provozoven společnosti Tesco Stores ČR a. s., nesplnil požadavky na zdravotní nezávadnost potravin, je možné tyto výrobky vrátit na oddělení informací," doplnil obchod.

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce pravidelně zveřejňují seznam potravin, u kterých během svých kontrol odhalili problémy nebo pochybení. Ten je pak dostupný na webu potravinynapranyri.cz.

Lidé si stěžují, že s nižší DPH potraviny nezlevnily. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.