Zeman si stěžoval na bolest nohy. Mysleli jsme, že je to kvůli vozíku, řekl jeho přítel

"Komunikoval jsem s panem bývalým kancléřem Vratislavem Mynářem, který zhruba před hodinou a půl reagoval na moji zprávu, kdy jsem se dotazoval, jak na tom Miloš Zeman je. Napsal, že odpočívá, že bude určitě v pořádku," uvedl krátce před páteční druhou hodinou odpoledne v TN Live Procházka.

"Ty informace jsou takové, které alespoň mohu prozradit, že by měl být v tuto chvíli na jednotce intenzivní péče, což je dle lékařů standardní situace, která nastává po nějakém operačním zákroku," doplnil Procházka.

Podle Procházky by mohly být návštěvy povolené od neděle: "Uvidím, zda by byla možnost ho navštívit a probrat s ním aktuální situaci i třeba pracovní záležitosti, které spolu máme."

[chooze:article;value:546523]

​Procházka se Zemanem připravuje novou knihu a pravidelně se stýkají. "Já jsem na něm nepozoroval, že by měl nějaké problémy. On si samozřejmě, jak jsem pochopil a jak jsem to tak vnímal, stěžoval v poslední době na bolest nohy, ale myslím si, že jeho nejbližší okolí a stejně tak i my, co jsme se s ním potkávali, jsme to přisuzovali tomu, že je na invalidním vozíku a že má méně pohybu," popsal Procházka. Kniha se bude jmenovat Spiknutí a tématem bude Zemanova hospitalizace v roce 2021. Křest knihy by měl být 16. dubna.

"Z toho, jak jsem ho vnímal já v tu středu (kdy se se Zemanem naposledy viděl, pozn. red.), a z toho, jak ke mně jdou informace z týmu Miloše Zemana, tak si myslím, že se to vše podchytilo včas a že ta rekonvalescence, která je teď naplánována na jeden týden, tak by mohla dopadnout dobře a mohli bychom s přípravami křtu pokračovat," řekl Procházka. Miloš Zeman má podle něj v plánu cestu do zahraničí i další akce, některé zřejmě ale doznají změn.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.