Zemřela významná česká fotografka (47). Zůstaly po ní tři malé děti

Brněnská rodačka Eva Cacková, jedna z nejvyhledávanějších fotografek v moravské metropoli, podlehla zákeřné nemoci.

Rodina a blízcí přátelé se s ní rozloučili minulý pátek. "S velkou slávou jsme se rozloučili s touhle krásnou jiskřivou ženou. Nejvíc mě těší, že to nebylo jen smutné a náročné a bolestné, ale bylo to i krásně cituplné a chvilkami stejně radostné a veselé jako Evin úsměv," napsala její kamarádka Kateřina.

Cacková vystudovala pražskou Vysokou školu uměleckoprůmyslovou (UMPRUM). "Je mi to moc líto, Eva byla vtipná spolužačka. Člověku problesknou hlavou momenty na UMPRUM, kdy se sedávalo večer v ateliérech a studenti se navzájem navštěvovali, aby spolu navzájem pokecali," vzpomíná na zesnulou Maxim, který navštěvoval stejný ročník.

[chooze:article;value:487227]

"V ateliéru keramiky jsme byli taková zpovědnice, byli jsme v ateliéru pořád, a tak k nám chodila spousta lidí. Eva se svým humorem a nadhledem taky. Mnoho let po škole si člověk uvědomí, že právě spolužáci jsou ti, od kterých se člověk učí nejvíce, z jejich chyb i vítězství, z jejich keců a chování, gagů, humoru i vážnosti, protože spolumodelují krajinu kolem vás v té nejdůležitější době kolektivního učení," dodal.

Po sympatické blondýnce zůstal manžel a tři děti. Bylo jí teprve 47 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.