Žena dala děti k adopci, přesto pobírala dávky. Přišla si na více než 300 tisíc

Žena měla o dávky požádat v roce 2020 poté, co porodila dítě. "Žádost jí byla schválena a příspěvek byl v průběhu následujícího roku pravidelně měsíčně vyplácen. Na tom by nebylo nic neobvyklého, žena však ono dítě předala hned po narození v rámci tzv. přímé adopce do péče budoucím osvojitelům," vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Stejný scénář se opakoval o rok později. Úřad nakonec zjistil, že žena nemá dítě ve své péči, a po půl roce jí tak přestal příspěvek vyplácet.

[chooze:article;value:483763]

"Zpětnou kontrolou bylo také zjištěno, že dotyčná i v předchozím případě měla zamlčet skutečnosti, že o dítě celodenně a řádně nepečuje a nemá to ani v úmyslu, když jej předala do péče budoucím osvojitelům," doplnila Kubzová.

Policisté následně 29letou ženu, která vychovává své starší děti, obvinili z podvodu. Neoprávněně si totiž měla přijít na více než 300 tisíc korun. V případě prokázání viny jí hrozí až pět let ve vězení.

"Při výslechu se obviněná k vytýkanému jednání doznala. Dále uvedla, že si myslela, že i když se o děti nestará, je jejich rodič a dávky jí náleží. Peníze pak měla použít pro svou potřebu a na chod domácnosti," uzavřela Kubzová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.