Žena ležela ve vlaku pod sedačkami. Lidé si mysleli, že je opilá, šlo jí ale o život

Před týdnem zasahovala hlídka pražských policistů ve vlaku na vršovickém nádraží. Zavolali je cestující s tím, že na zemi jednoho z vagónů leží zřejmě podnapilá žena. Když strážci zákona dorazili na místo, zjistili, že případ je mnohem vážnější a jde o život. 

"Žena nereagovala na hlasité výzvy policistů a ani na bolestné podněty," popsala situaci mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Když se strážníkům podařilo dostat ženu zpod sedadla, byla v bezvědomí a nedýchala.

[chooze:article;value:523001]

​Jeden z policistů proto okamžitě zahájil masáž srdce, jeho kolega běžel do služebního vozu pro defibrilátor a zavolal záchranku. "Ten první stále prováděl srdeční masáž, druhý otevřel a nachystal defibrilátor. Posléze ženě rozstřihl oblečení, aby jí mohl na hrudník přiložit snímací elektrody z přístroje, přičemž přístroj nedoporučil výboj, a proto policisté pokračovali v ruční srdeční masáži," dodala Kropáčová.

Lékařka ze záchranky hned na místě řekla, že muži zachránili cestující život. "Jejich včasným zásahem a správným postupem při provádění první pomoci se podařilo ženě obnovit životní funkce," upřesnila. Záchranáři pak ženu transportovali do nemocnice.

V Karviné strážníci zpacifikovali agresivní bezdomovkyni. Vulgárně je urážela (3/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.