Žena si v obchodě zapomněla peněženku. Od strážníků pak dostala pokutu

Krást se nevyplácí. Nejenže člověk z toho nakonec nic nemá, ale ještě odejde s pořádnou ostudou. To je ve zkratce příběh ženy, která se bez placení snažila pronést přes pokladnu patery šaty za 1 000 korun.

Pokladní v butiku ale byly všímavé. Ženu zastavily a donutily ji, aby tašku otevřela a vyprázdnila. Zlodějka chtěla rychle zmizet, aby se vyhnula postihu. Jenže jak vysypávala nakradené věci, vyklepala z tašky i peněženku. Pokladní se do ní podívaly a zjistily, že v ní je 6 000 korun. A i když nešlo o malou částku, byly si téměř jisté, že po takové ostudě se žena do obchodu jen tak nevrátí.

[chooze:article;value:507168]

Nejdřív si vytiskly fotografii zlodějky z kamerového systému a pak ji spolu s peněženkou odnesly na služebnu městské policie. Věci skončily ve ztrátách a nálezech, ale ne na dlouho. V portmonce sice nebyly doklady, ale podle věrnostních kartiček se strážníci dopátrali telefonního čísla a hlavní aktérce tohoto příběhu zavolali. A žena se pro ztracenou věc brzy dostavila.

Strážníci ji rovnou s krádeží konfrontovali a nejenže vše přiznala, ale z právě nalezené peněženky musela ještě vytáhnout 1 500 korun. Takovou hodnotu totiž měla pokuta za nepovedenou krádež v obchodě s oblečením.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.