Žena si vysnila důchod v Portugalsku. Sen se ale změnil v noční můru

Bývalá investiční bankéřka Orla Darganová si svoji vysněnou vilku v oblasti Algarve na jihu Portugalska koupila v roce 2016. O pár let později se ale do vedlejšího domu nastěhoval nový soused, realitní agent, který z jejího snu prý udělal noční můru. Darganová se se svým zážitkem svěřila exkluzivně deníku Daily Mail.

Problémy se sousedem podle ní začaly krátce po jeho nastěhování. Sousedovi dělníci jí měli už tehdy vyhrožovat, házet na její pozemek odpadky, a dokonce před ní močit. Během její návštěvy Irska v roce 2021 měl poté soused nechat posunout plot mezi pozemky a na okraji jejího pozemku vybudovat konstrukcí pro vířivku.

Když se snažila Darganová se sousedem rozumně domluvit, vyhrožoval jí údajně fyzickým násilím. Důchodkyně tak předala celou věc soudu, který vyhrála. Její soused jí ale proti rozhodnutí soudu údajně odvolal.

[chooze:article;value:541832]

V den soudního jednání se navíc prý ztratili i psi Darganové. Jeden z nich se měl po několika hodinách vrátit a dceru Darganové dovést k druhému. Ten údajně nemohl chodit a vypadal, jako by byl zdrogovaný. Nedlouho poté se ji prý během řízení snažilo vytlačit jiné auto ze silnice. Šokovaná důchodkyně se nakonec rozhodla region opustit a žila na tajné adrese.

V listopadu loňského roku se ale jeden ze psů ztratil znovu. Důchodkyně se obrátila na pomoc a drony nakonec objevily tělo mrtvého psa v nedaleké studni. Podle deníku Daily Mail mu chyběly oči a jeho tělo a tlapky prý pokrývaly tržné rány.

"Bod zlomu byl, když jsem vloni v listopadu přišla o psa. Bojovala jsem na všech frontách, ale tohle mě zlomilo. Myšlenky na to, jak byl ubitý k smrti, mě pronásledují," svěřila se důchodkyně. Celá věc ji šokovala natolik, že nyní dochází na terapii.  

[chooze:article;value:545646]

Podle vyšetřovatele Davida Mapleyho se prý jedná o extrémní případ zabírání půdy, které je v tomto regionu běžné. Mapley, který se o této problematice snaží šířit povědomí, varuje ostatní Brity, aby si během pořizování nemovitostí v oblíbené destinaci, dávali pozor.

Podle portálu CBCC je přitom Portugalsko jednou z nejlepších evropských zemí na trávení důchodu, a to na základě životních nákladů nebo zdravotní péče.

Obavy kvůli smrti pacienta na záškrt v Jihlavě. Zdravotníky čeká přeočkování:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.