Žena urazila svého snoubence. Nechce jeho příjmení, dělá se jí z něj špatně

Jednatřicetiletý muž se rozhodl vstoupit do manželského světa a požádal svou o tři roky mladší přítelkyni o ruku. Netušil však, že tím vyvstane jeden velký problém, a to změna příjmení. Partnerka ho totiž svou reakcí pořádně naštvala.

"Nedávno jsem se zasnoubil se svou přítelkyní a začali jsme řešit téma změny jména. Já v žádném případě netrvám na tom, aby si musela brát mé příjmení, a přijde mi v pořádku, že si nechá vlastní. Když jsme o tom ale mluvili, řekla, že by si chtěla vzít příjmení svého manžela. Dodala ale, že jen ne to moje," popsal podle portálu Mirror muž.

[chooze:article;value:523798]

Žena se mu snažila vysvětlit, proč jí tak příjmení vadí. "Rýmovalo by se to totiž s jejím křestním jménem, o čemž si myslí, že to je trapné. Samotná jména neznějí hloupě, ale jmenovala by se podobně jako Hailey Bailey," ozřejmil na sociální síti Reddit snoubenec.

Toho celé její vysvětlení namíchlo ještě víc, a tak se rozhodl hledat soucit na internetu. "Myslel jsem si, že to je hloupost. Byl jsem naštvaný, že tohle je ten pravý důvod, tak jsem jí to řekl, což začalo hádku," svěřil se lidem na sociálních sítích.

[chooze:article;value:522781]

Přestože čekal zastání, většina lidí dala za pravdu jeho snoubence. "Pro začátek, jedná se o tradici s docela misogynní historií. A za druhé nezáleží na jejím důvodu. Nechce si měnit jméno, konverzace skončila," napsal jeden z komentujících. "Záleží na jejím důvodu. Bude s tím jménem žít do konce života," souhlasil další. 

[chooze:poll;value:f2a76772092121ebabf4f64f38149ed48a1f4f04]

Podle nich to celé muž špatně pochopil. "Neříká, že vaše jméno je trapné. Říká, že mít rýmované jméno je trapné. Berete si to moc osobně, i když to tak není. Příjmení Larson je v pořádku, ale co Carson Larson? Svět by neskončil, ale také bych nechtěl mít rýmované jméno," zastal se ženy další uživatel.

Paroubek se potřetí oženil. Důvod, proč si nevzala nevěsta jeho jméno (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.