Ženy auta půjčují. Nová iniciativa pomáhá rodičům samoživitelům v nouzi

Sdílení aut usnadňuje život paní Durčosové. Pravidelně jezdí s nemocným synem z Ostravy za lékaři do Brna. "Vzhledem ke zdravotnímu stavu syna je určitě pohodlnější, aby jel autem než vlakem, protože ne všechny vlaky jsou přizpůsobené pro vozíčkáře," vysvětlila Marta Durčosová.

Díky projektu Ženy auta půjčují si paní Durčosová dělá řidičský průkaz. Chvíli jí to ale ještě potrvá. S autem, které má v nájmu zdarma, proto dostala i jeho majitele jako řidiče. "Já se snažím pomáhat lidem v nouzi, protože mi to přijde, že to je takový dobrý záměr," řekl uživatel HoppyGo David Purgat.

[chooze:article;value:526546]

​Projekt neziskové organizace a platformy na sdílení už pomohl zhruba dvaceti ženám. Ty auta dohromady využívali 250 dní. "Byli jsme nadšení, protože se snažíme pomáhat všem v nesnázi. To je přesně to, co naše dárcovská platforma dělá a na co se zaměřuje," přiblížila mluvčí neziskové organizace Znesnáze21 Simona Patelisová.

"Je tam samozřejmě spoluúčast, ale ta spoluúčast jde z našeho rozpočtu, který na ten projekt máme. Takže i v případě nějaké události to je opravdu pro tu samoživitelku zdarma," řekl výkonný ředitel HoppyGo Robin Švaříček. Ulehčit život rodičům samoživitelům a zapojit se do pomoci můžete i vy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.