Zlata Adamovská o trápení princezen: V některých rolích zažívala peklo

[chooze:gallery;value:34140]

​Herečka Zlata Adamovská se v mládí zapsala do povědomí diváků jako okouzlující princezna Elenka v pohádce Princ a Večernice. Společně s Ivanou Andrlovou a Julií Jurištovou rády provokovaly prince Velena. "Byly jsme tehdy mladé holky, nám bylo 18 nebo 19 let, takže jsme tehdy měly ještě náladu i energii se pošťuchovat," svěřila se herečka.

V některých scénách ve filmu princezny ale trochu trpěly. "Mám takové dvě špatné vzpomínky. Když jsme hrály kroužky a házely jsme je na tyčku, tak bylo napsané ve scénáři, že princezny hází, hází a pořád u toho ustupují, až si v jednu chvíli neuvědomí, že je za nimi rybník, a spadnou do něj," zavzpomínala Adamovská.

[chooze:article;value:532690]

Koupání v rybníku však mělo nepříjemné následky. "Samozřejmě se tomu náš brácha princ Velen strašně smál, ale my moc ne, protože jsme měly jenom dvoje šaty a ten rybník už byl napůl vypuštěný, takže jsme byly v bahně a museli nás vytahovat takovými lany a celé naše kostýmy smrděly a byly špinavé," popsala herečka. Problémy měla také s parukou, která ji neustále rozčilovala.

Jinak si natáčení pohádky si velmi užila. "To byly takové nepříjemné vzpomínky, ale jinak na to strašně ráda vzpomínám. Hlavně na pana Menšíka, který nás celou dobu bavil. Vyprávěl vtipy a těsně před klapkou řekl pointu, my jsme se všichni rozesmáli a nemohli jsme se dostat do té role a situace, kterou jsme měli předepsanou. Fakt to byly krásné momenty, je to jak včera," dodala Adamovská.

[chooze:article;value:532205]

V pohádce jí dokonce vybrali manžela. "Já jsem si nemohla vybrat, scénář přesně určoval, koho si vezmu, ale Měsíčník byl krásný, všechno stříbrné a ještě mě unesl v náručí, takže jsem si to užívala. Já byla spokojená," zasmála se herečka.

Z nezbedných princezen se stala herečka královnou. "Takové role přichází s věkem a jsem strašně ráda, že přichází, pohádky mám ráda. Točíte je v krásném kostýmu a prostředí je nádherné, ale nesmí to být ve tři ráno v nevytopeném zámku, takže i takové situace se prostě dějí a vy to musíte vydržet. Je zima jak v morně a vy musíte dělat, že je vše zalité sluncem a kralovat," vysvětlila Adamovská.

[chooze:article;value:532463]

Právě v pohádce Peklo s princeznou ztvárnila královnu. Byly však určité momenty, kdy si natáčení moc neužívala. "Pamatuji si, že jsme točili v zámecké zahradě v Kroměříži a bylo opravdu parné léto a já měla korzet, šaty, paruku. Představte si, že byste si na sebe vzali péřovou bundu, svázali si ji a na hlavu si dali kulicha, takhle nějak mi bylo," svěřila se.

Situaci ještě k tomu zkomplikoval hmyz. "Navíc tam byl rybník a začaly lítat takové mušky a zalézaly nám pod sukni. Bylo opravdu hrozně nepříjemné dělat, že žádná muška nikde není," vysvětlila herečka.

Na pohádku Peklo s princeznou se můžete těšit o Vánocích v programu TV Nova. Společně s pohádkou Princ a Večernice si ji můžete připomenout už teď na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.