Zloději vykradli kamion naložený mincemi. Sto tisíc dolarů vážilo dvě tuny

Hlášku o krádeži dostala policie brzy ráno. Na parkovišti u obchodního centra stál kamion s otevřeným návěsem a kolem byly rozházené tisíce mincí, informovala agentura AP.

Ukázalo se, že tahač byl naložený deseticentovými mincemi v hodnotě 750 tisíc dolarů (necelých 16 milionů korun), které vážily kolem 17 tun. Řidič jel z mincovny ve městě a před cestou na Floridu náklaďák zaparkoval poblíž domova a šel se vyspat.

[chooze:article;value:494194]

​Zlodějům se podle policie podařilo ukrást milion mincí v hodnotě sto tisíc dolarů, které vážily přes dvě a čtvrt tuny. Zbytek nestačili či nebyli schopni pobrat a zanechali otevřený návěs svému osudu. I s velkým množství drobáků rozsypaných kolem. Jejich úklid trval několik hodin, uvedla televize CBS.

Řidiče policie nepodezírá, může však mít oplétačky kvůli tomu, že nechal takový náklad bez dozoru. Zatím není jasné, jestli si zloději náklad vytipovali, nebo neoznačený tahač otevřeli náhodou. Podle policie je vykrádání kamionů ve Filadelfii na denním pořádku. Z náklaďáků už zmizely jehněčí maso, kuřata, televizory, ledničky i alkohol. Tuny mincí jsou však raritou.

Británie představila nové pamětní mince. Král má na nich tudorovskou korunu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.