Zoe z Big Brothera přemýšlí o rodině. Přítel s ní začal chodit, když byla mužem

Druhé místo v reality show Big Brother si odnesla Zoe. "Trošku vás to zamrzí, trošku vás to naštve. Ještě když to bylo takhle těsné, ale Standa mě předběhl. Já mu to samozřejmě přeju, vyhrála jsem sama pro sebe už jen tím, že jsem se dostala tak daleko a že tam venku je tolik lidí, co mi fandí a podporují mě," řekla.

Původně se bála reakcí spolubydlících i diváků kvůli tomu, že se narodila jako muž. "Největší a nejčastější problém je, že lidé o tom moc věcí nevědí, nejsou vzdělaní, a tak to odsuzují. Občas se dozví, co to obnáší a že to není jednoduché, ty zkoušky a vyšetření, že to ten člověk nemá zadarmo, že to není výmysl," podotkla účastnice reality show.

Zoe čekala série náročných vyšetření, hormonální léčba i operace, po které se fyzicky stala ženou. "Já jsem vždycky tušila, že je něco jinak a že to není v pořádku, jen jsem nevěděla, co to bylo. Ty coming outy jsem měla dva. Jeden, že jsem na kluky, a druhý, že jsem žena," popsala Zoe.

[chooze:article;value:537142]

​Přestože se dočkala vytouženého těla i pohlaví, spokojená ještě stoprocentně není. Plánuje proto další operace. "Já bych chtěla jít na zesekání čelistí a zúžení nosu, abych měla jemnější obličej. Pak bych chtěla na prsa a na křivky, ale to je všechno v cizině," vyjmenovala všechny procedury, které má v plánu.

Během celého procesu jí byl a stále je největší oporou přítel. "Byly to začátky, kdy si píšete do rána, a on si řekl, že nic takového nikdy nezažil, ale rozumíme si, tak to zkusíme. Takže můj přítel se mnou prošel celou tou tranzicí v době, kdy jsem začínala hormonální terapii, ale ještě jsem neměla operaci," zavzpomínala Zoe.

[chooze:article;value:536595]

​Přesto si během vztahu prošli i temným obdobím a nepochopením ze strany lidí. "Za to si ho hodně cením, je to můj hrdina, postavil se tomu čelem. Je z menšího města, lidi na něj řvali, že je homosexuál, a on to neřešil," doplnila. Až si dosáhne svého, plánuje se usadit po boku milovaného partnera a třeba i založit vlastní rodinu. "Párkrát jsme si o tom zavtipkovali, ale ještě si počkáme, uvidíme, jak si to všechno sedne," řekla.

Jasno má i v tom, jak by s dítkem probrala svou minulost. "Já bych to řekla tak, jak to je. Až by to dítě chápalo, udělala bych osvětu, aby vědělo, kdo je maminka. Tajit to nechci, chci jít přirozenou cestou, tedy pravdou," uzavřela Zoe.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.