Zpěvák Axl Rose čelí žalobě za sexuální napadení z roku 1989

Bývalá modelka a herečka Sheila Kennedyová ve své žalobě tvrdí, že ji Rose "násilně" sexuálně napadl v roce 1989 ve svém hotelovém pokoji poté, co se setkaly v nočním klubu v New Yorku, a žaluje zpěváka za ublížení na zdraví, napadení, genderově motivované násilí a úmyslné způsobení emocionálního utrpení. Podle svých slov přitom Rose jednal z pozice celebrity a umělce v hudebním průmyslu, který k útoku využil své slávy, postavení a moci, píše CNN.

Modelka v žalobě uvádí, že byla svědkem toho, jak Rose údajně během malé party v hotelovém apartmá smíchal léky na předpis, kokain a alkohol. Později večer měl sex s jinou modelkou "způsobem, který se zdál bolestivý". Kennedyová tvrdí, že proto odešla z Roseovy ložnice do jiného pokoje, což zpěváka rozzuřilo.

[chooze:article;value:503811]

Podle obžaloby jednašedesátiletý Rose modelku ve svém hotelovém pokoji "povalil na zem", táhl ji za vlasy, spoutal jí ruce a pokračoval v sexuálním útoku s nekontrolovanou zuřivostí". Kennedyová uvádí, že s jeho jednáním nesouhlasila a cítila se přemožena. "Pochopila, že nejbezpečnější bude ležet v posteli a čekat, až Rose útok dokončí," stojí v obžalobě. Modelka díky tomu podle svého vyjádření utrpěla "vážné emocionální, fyzické, finanční a psychické potíže".

"Očekáváme, že rozhodnutí Sheily Kennedyové podat tuto žalobu bude pro hudební průmysl důležitým bodem obratu," uvedla ve středečním prohlášení pro CNN právní zástupkyně modelky Dr. Ann Olivariusová, předsedkyně výkonného výboru společnosti McAllister Olivarius.

https://twitter.com/CNN/status/1727472602845708324

"Její výpověď je bohužel až příliš typická pro kulturu násilí a sexuálního zneužívání, která byla po desetiletí ponechána bez povšimnutí. Nejde jen o to, že jednotliví hudebníci vybočují z řady, ale o průmyslový systém, který jim to umožňuje a následně jejich pochybení a zločiny kryje, umlčuje přeživší a normalizuje sexuální útoky. Doufáme, že Sheilina odvaha pomůže dalším obětem najít svůj hlas."

Roseův právník Alan Gutman z advokátní kanceláře Gutman Law ve středu v prohlášení pro CNN obvinění popřel. "Pozoruhodné je, že tyto fiktivní žaloby byly podány den před vypršením lhůty pro podání žaloby ve státě New York. Ačkoli pan Rose nepopírá možnost, že se s ním fanoušci vyfotili jen tak mimochodem, nepamatuje si, že by se s žalobkyní někdy setkal nebo s ním mluvil, a o těchto smyšlených tvrzeních před dnešním dnem nikdy neslyšel," uvedl v prohlášení a dodal: "Pan Rose je přesvědčen, že tento případ bude vyřešen v jeho prospěch."

Žaloba Kennedyové byla podána na základě zákona o dospělých přeživších, který vstoupil v platnost v New Yorku koncem listopadu 2022 a poskytuje obětem sexuálního zneužívání roční lhůtu pro podání žaloby za sexuální napadení i v případech, které již byly jinak promlčeny. Tato lhůta vyprší 23. listopadu, což je svátek Díkůvzdání.

Sheila Kennedyová (61) je herečka a modelka, která se objevila na obálce časopisu pro dospělé Penthouse. Svá obvinění proti Roseovi, které obsahuje středeční žaloba, již dříve nastínila ve svých pamětech z roku 2016 "No One's Pet".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.