Zrůda v Karviné zničila desítky hrobů. Je to šok, říká družka zesnulého horníka

Vandal měl na Centrálním hřbitově Karviná řádit tento týden. Podle čtenáře TN.cz poničil zhruba 20 hrobů. Jedním ze zničených hrobů je i ten patřící Štefanu Ivanovi, který zahynul spolu s dalšími šesti kolegy při otřesu v Dole Lazy 11. března 2004. O hrob se stará jeho partnerka Monika. Jelikož by měl Štefan 29. března narozeniny, hrob mu krásně upravila. Teď je náhrobní kámen na kusy.

"Jsem v šoku. Nedávno jsem zveřejnila vzpomínku na mého zesnulého druha a jeho šest kolegů, zároveň na jeho narozeniny před dvěma týdny. Byla jsem upravit hrob a před chvíli jsem objevila foto na facebooku, kde mi hrob nějaká hyena zničila. Ať jí hnáty upadnou u samé pr**le. Je mi to velice líto a nechápu, kdo může mít z takového činu radost," popsala Monika.

Na hrob Štefana Ivana před útokem a po útoku vandala se můžete podívat níže:

[chooze:gallery;value:31240]

​"Policisté z Obvodního oddělení Karviná 7 přijali oznámení o poničení několika hrobů na hřbitově na konci pracovního týdne. V současné chvíli intenzivně prověřujeme, jak k celé události došlo. Kdo je pachatel a zda jich není více," řekl TN.cz policejní mluvčí René Černohorský.

Kriminalisté případ vyšetřují jako přečin poškození cizí věci. Mimo jiné komunikují i s poškozenými a zjišťují výši škod. O pomoc však prosí i veřejnost a vítají veškeré informace od případných svědků.

[chooze:article;value:473939]

"Jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu, zjištění důvodu protiprávního jednání i přesné doby činu, přijmeme na linku 158," vyzval Černohorský.

V půlce března na Strakonicku zdemoloval vandal hrob chlapce a pietní místo u silnice, podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.