Kauza bílého prášku bobtná. Primátorku Vaňkovou možná někdo vydíral

Případ, který v současnosti rezonuje Brnem, není podezřelý jen bílým práškem vedle usměvavé primátorky, ale především chováním, které fotografie způsobila. Primátorka Vaňková nejdřív tvrdila, že jde o fotomontáž. "Večer mi volal kolega a řekl mi, že před dvěma lety mohlo k této situaci dojít," připustila později. 

Zmíněný kolega je náměstek primátorky Robert Kerndl (ODS) a jeho reakce na otázku, zda je někdo vydíral, byla podivná. Politik se ošíval a jeho odpověď nezněla moc přesvědčivě. 

Už tehdy padla zmínka o tom, že by mohla být fotografie jen vystřižená z mnohem více kompromitujícího videozáznamu. Primátorka odmítá, že by ji někdo takovým způsobem vydíral. "Nepocítila jsem, že by mě někdo vydíral v této souvislosti," vyjádřila se. 

[chooze:article;value:515829]

​Podle webu iDnes.cz policisté případ vyšetřují jako možné vydírání. Zveřejněná fotografie mohla být jen varování před mnohem větším kalibrem. Podezření na vydírání budí hlavně podivná souhra náhod.

Kompromitující fotografie s bílým práškem se objevila jen několik dnů poté, co primátorka hlasovala pro pozastavení čtyřmiliardové zakázky na výstavbu kotle v brněnské spalovně. Z původních pěti zájemců o zakázku zůstal jeden a cena oproti odhadu vzrostla téměř na dvojnásobek.

Policie ale vyděračskou linku případu nepotvrdila. "Náš útvar zpravidla nesděluje, zda se konkrétní věcí zabývá, nebo nezabývá," odmítl sdělit podrobnosti mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Sama primátorka tvrdí, že policie ji v této věci ještě nekontaktovala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.