Brusel oslnily vánoční trhy. Lidé tam chodí i sportovat

V pátek se centrum Bruselu zaplnilo dřevěnými stánky, dekoracemi a vánoční výzdobou na každém kroku. "Přes rok je to tu trochu šedivé, ale trhy přinesou atmosféru, je to vánoční a slavnostní," pochvaluje si obyvatel Bruselu Ryan. Místo vůně trdelníku jsou ve vzruchu cítit na každém kroku belgické vafle, které stojí v přepočtu zhruba 70 korun. 

Oblíbené jsou tam také mexické churros. Nechybí ani stánky s uzeninami, tureckým medem a samozřejmě belgickou čokoládou. Právě jídlo do Bruselu často láká turisty. "Rád bych našel nějaké speciální místo s typickým jídlem, kde bych mohl ochutnat cokoliv se mi zachce! A svařák," směje se turista Ouka z Kambodži. 

[chooze:article;value:530170]

​Svařené víno na trzích pořídíte v přepočtu za necelou stokorunu. Chuť si můžete spravit belgickým pivem nebo nepřeberným množstvím likérů. Místní jsou ale se svařákem spokojení. Kromě stánků nabízejí trhy řadu atrakcí. Za v přepočtu 195 korun si můžete zkusit curling. Nebo za 250 korun půl hodiny bruslit, děti mají vstup za polovic. 

"Vypadá to pěkně. Už jsme byli na vánočních trzích v Německu a v Praze. Tak zatím zjišťujeme, co se tu dá dělat," hodnotí trhy turistka Jennifer z americké Floridy. Trhy jsou v samotném srdci města a zabírají rovnou čtyři náměstí. Stánky se otevírají každý den v poledne a zavírají v deset večer. V belgické metropoli vánoční trhy potrvají až do 7.  ledna. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.