Drzá sousedka mi naschvál plní popelnici, stěžuje si žena. Braňte se, radí právnička

Člověk si své sousedy nevybírá, a proto s nimi někdy vede malicherné spory. Mnohdy se stane, že sousedé svým nevhodným chováním dovedou okolí pořádně vytočit a občas o tom ani nemají zdání. Mladá žena se na sociálních sítích svěřila s problémem, jak jim drzá sousedka neustále vhazuje odpadky do popelnice, proto v ní nezbývá dost místa. V této prekérní situaci jim nepomohl ani upřímný rozhovor.

"Moje sousedka vyhazovala své odpadky do naší popelnice. Když ji u toho manžel nachytal, zkoušela to svést na své děti, přitom jsme ji s manželem přímo viděli. Potom se mému muži jen vysmála a odsekla, jestli za to snad někdo dostal pokutu, a odkráčela pryč," postěžovala si žena na sociální síti Reddit.

[chooze:article;value:476324]

​Lidé na internetu nevychované chování sousedky rychle odsoudili a začali radit, jak by se s nepříjemnou situací vypořádali sami. "Vyndejte její odpadky z popelnice a hoďte jí je na verandu. Naučil jsme se, že takoví lidé budou stále pokračovat, dokud je nezastavíme," napsal jeden z uživatelů na sociálních sítích. "Tak si v popelnici vyvrtejte díru na klíč a zámek," poradil další. "Začněte jim házet odpadky na střechu," vymyslel jiný.

"Bránit by se člověk měl vždycky, protože nikdy neví, kam až situace může vygradovat. Platí známé pravidlo, že když souseda nezadržíme hned, tak bude zkoušet posouvat hranice a zjišťovat, co si k nám může dovolit," vysvětlila pro redakci TN.cz advokátka Dagmar Raupachová.

[chooze:article;value:488125]

"Já vždy radím, řešte to s tím sousedem hned. A připravte si i důkazy, pokud nějaké máte. Jestli například někdo viděl, jak vám soused plní popelnici, nebo jste ho náhodou spatřili sami, tak se mu tento důkaz snažte předložit, aby věděl, že o jeho chování víte," popsala právnička, jak by postupovala.

"Upozornila bych ho také, že pokud bude pokračovat, podniknete další kroky. Například se můžete obrátit na starostu a podobně. Zatím bych do sporu nezatahovala policii, protože tyto konflikty jde mnohdy vyřešit smírnou cestou. Já osobně bych napsala krátký dopis starostovi. Kdybych žila na menší vesničce, tak bych ho přímo navštívila a požádala o pomoc," poradila jednoduché řešení malicherných hádek Dagmar Raupachová. 

Stát řeší nedostatek míst ve školkách. Navrhuje sousedskou pomoc:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.