Několik rozvodů i přiznaná milenka. Co na sebe prozradili prezidentští kandidáti

Milenka, manželství a děti

Poslanec Jaroslav Bašta (SPD) v dotazníku pro TN.cz uvedl, že měl milenku. To bylo ještě v době, kdy byl členem ČSSD. Ze vztahu vzešel syn, který byl jediným Baštovým dítětem, chlapec zemřel před deseti lety.

Nejvíce dětí zplodili poslanec Andrej Babiš (ANO) a senátor Pavel Fischer (nez.), oba po čtyřech, Fischerovi ale jeden ze synů zemřel. Tři děti mají bývalý rektor Tomáš Zima a odborový předák Josef Středula. Generál ve výslužbě Petr Pavel má dvě vlastní a jedno nevlastní dítě. Zbylí kandidáti kromě Bašty mají po dvou dětech.

Asi nejdéle ženatým kandidátem je Jaroslav Bašta, se svou manželkou jsou sezdaní více než 40 let. Skoro 30 let je se svou ženou Fischer, 20 let je vdaná ekonomka Danuše Nerudová. Jedno manželství mají za sebou Babiš, Pavel a podnikatel Karel Diviš, dva rozvody má za sebou Středula, který je nyní potřetí ženatý.

U dovolené upřednostňují Česko a moře

Při otázce na to, kde kandidáti nejraději tráví dovolenou, nejčastěji padalo Česko a výjezd k moři. Baštovi nejvíce uhranuly západní Čechy, Zima kromě chalupy u Ústí také rád zamíří k moři na řecké ostrovy.

"Nejraději na hory u nás v České republice, ale také na jižní Moravu, tam jsou přátelští lidé a dobré víno. Moje manželka má ráda moře, takže i k moři," odpověděl Hilšer. K moři rád vyrazí i Karel Diviš. Kromě cestování patří mezi jeho záliby sport a sledování politiky. 

Pavel kromě Česka také rád zavítá na místa, kde je co poznávat. "Třeba do Afriky, kde jsem měl možnost projet 4 000 kilometrů při safari v divočině," popsal.

Naopak pro Pavla Fischera není důležité místo, ale s kým na dovolenou jede. Nejraději jezdí tam, kde je s ním jeho rodina. Ani Středulovi příliš nezáleží na tom, kam zamíří, hlavně aby měl s sebou rodinu. Ve volném čase se věnuje rád hudbě, motorsportu a lyžování.

Klidnější dovolenou si dopřává Nerudová, která ráda jezdí na chalupu na Vysočině. "Nejraději jsem s rodinou a v přírodě, miluji les, houbaření a rybaření," přiblížila. Doma mají psa Billyho.

Velmi širokou paletu koníčků má naopak Marek Hilšer, patří tam motocykl, tango, sborový zpěv, skálolezectví, turistika, jízda na kole a také včelaření.

[chooze:article;value:480592]

Domácí mazlíčci

"Životem mě provázeli tři kocouři, první se dožil 16 let, druhý 15, třetí 17. Když odešel, nového už jsme si nepořídili," zmínil Bašta. Z odpovědi je poznat, že mezi milovníky koček patří také rodina Pavla. "Bydlíme u naší kočky." Kromě toho Pavla baví motorky, cestování a fotografování. Psa a dvě kočky mají také u Fischerů doma.

Zimu, který je chovatelem akvarijních rybiček, zajímá historie a kultura. "Jsem společenský člověk, rád poznávám nová místa a nové lidi. Volný čas věnuji především své rodině. Patřím k těm šťastným lidem, pro které je práce zálibou," nastínil.

Podívejte se na reportáž TV Nova, jak se kandidáti na prezidenta připravují na Vánoce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.