Policie dopadla podezřelé z vraždy slavného rappera Foolia

Policie v Tampě ve svém prohlášení uvedla, že vraždu podnítil probíhající spor mezi znepřátelenými gangy, uvádí server NBC News. Jacksonvillský rapper, vlastním jménem Charles Jones, byl zastřelen 23. června na parkovišti u hotelu v centru Tampy.

Úřad jacksonvillského šerifa na sociálních sítích uvedl, že v sobotu došlo ke třem zatčením. Podezřelí byli identifikováni jako 18letý Sean Gathright, 21letá Alicia Andrewsová a stejně starý Isaiah Chance Jr. Andrewsová a Chance jsou obviněni z úkladné vraždy prvního stupně se střelnou zbraní a ze spiknutí za účelem jejího spáchání, uvedla policie s tím, že Gathright je obviněn ze dvou úmyslných vražd se střelnou zbraní, tří pokusů o úmyslnou vraždu prvního stupně se střelnou zbraní a z manipulace s důkazy.

[chooze:article;value:561808]

"V současné době se nacházejí ve vazební věznici okresu Duval kvůli obvinění z vraždy a čekají na převoz do Tampy," uvedl úřad šerifa. Podobným obviněním čelí i další dvě osoby –  podezřelý 27letý Davion Murphy a 30letý Rashad Murphy. Jmenovaní však dosud nebyli vypátráni a zatčeni.

Na záběrech z hotelových kamer, které zveřejnila policie, je vidět, jak útočníci v černém oblečení a maskách střílí ze dvou poloautomatických pušek a jedné pistole. Rapper byl zabit během víkendové narozeninové akce, kterou předtím ohlásil na sociálních sítích, uvedla BBC.

Kromě záznamů z hotelových kamerových systémů použili detektivové k identifikaci podezřelých také čtečku registračních značek a výpisy telefonních hovorů. Útočníci byli údajně členy dvou různých gangů, které na koordinaci útoku spolupracovaly.

Během útoku, při kterém byl smrtelně zraněn rapper Foolio, byli postřeleni další tři lidé, ti ale útok přežili, uvedl v pondělí na tiskové konferenci šéf místní policie Lee Bercaw.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.