Potápěči našli těla dvou dělníků, kteří zahynuli při pádu mostu v Baltimoru

Pátračům v baltimorském přístavu se podařilo najít těla dvou obětí, informuje server NBC News s odkazem na vyjádření plukovníka Roland L. Butlera Jr. z marylandské státní policie. Oběti se podle jeho slov nacházely v červeném pickupu, který vězel asi šest metrů pod hladinou poblíž místa, kde kdysi býval střed mostu.

Podle jeho slov pro potápěče již není bezpečné operovat ve vodách zálivu v těsné blízkosti kolem zněti trosek a betonu. Snímky ze sonaru ukázaly, že vozidla, která jsou stále uvězněna pod vodou, jsou pod troskami ze zřícené konstrukce mostu.

[chooze:article;value:548457]

Butler Jr. uvedl, že zasahující policisté "vyčerpali veškeré pátrací úsilí" k nalezení obětí a že potápěči přestali po obětech pátrat. Nalezená těla patřila stavebním dělníkům, kteří na mostě v době nárazu opravovali silnici.

Mrtví byli identifikováni jako pětatřicetiletý Alejandro Hernandez Fuentes z Mexika a šestadvacetiletý Dorlian Ronial Castillo Cabrera, který pocházel z Guatemaly. Podle policie už byly rodiny příbuzných informovány. Všech šest lidí, kteří jsou po zřícení mostu považováni za mrtvé, pocházelo z Mexika, Hondurasu, Salvadoru a Guatemaly.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1773137090626167242

Podle předsedkyně Národní rady pro bezpečnost dopravy (NTSB) Jennifer Homendyové bylo v době havárie na palubě lodi 56 kontejnerů s nebezpečnými materiály. Ty měly obsahovat 760 tun povětšinou žíravin, hořlavin a dalších materiálů, včetně lithium-iontových baterií. Některé z nich byly při nehodě porušeny.

Homendyová uvedla, že některé z poškozených kontejnerů se zřítily do vody a některé zůstaly na plavidle. Celkový počet poškozených kontejnerů ani časový harmonogram jejich vyzvednutí jí není znám, protože to nepřísluší NTSB.

Dodala, že jde o nebezpečnou situaci, která brání úředníkům dostat se k nebezpečným materiálům a posoudit, co z nich zbylo. V době nárazu bylo na palubě lodě Dali 23 lidí, z toho 21 členů posádky a dva piloti. Posádka dál zůstává na palubě lodi, na kterou dnes v rámci vyšetřování vstoupil vyšetřovací tým NTSB.

Katastrofa v Baltimoru: Po nárazu lodi se sesypal most, vyhlásili stav nouze (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.