Při střelbě v nákupním centru v Dallasu zemřelo devět lidí

Sedm lidí zemřelo na místě v Allen Premium Outlets a další dva byli prohlášeni za mrtvé v nemocnici, uvedl Jonathan Boyd, velitel hasičů ve městě Allen, ležícího asi 40 kilometrů severně od centra Dallasu. Hasiči původně převezli do nemocnice devět lidí, dva z nich později zemřeli. Podle jeho slov zůstali tři lidé v kritickém stavu a čtyři byli stabilizováni.

Brian Harvey, šéf allenské policie uvedl, že podezřelého střelce "zneškodnil" městský policista, který podle jeho slov reagoval na nesouvisející telefonát v nákupním centru. Server NBC News uvedl, že policie se domnívá, že útočník jednal sám. O jeho motivu zatím není nic známo.

[chooze:article;value:476781]

Podle Janet St. Jamesové, mluvčí společnosti Medical City Healthcare, která provozuje několik traumatologických zařízení v severním Texasu, bylo v důsledku střelby bylo přijato osm pacientů ve věku od 5 do 61 let.

https://twitter.com/AP/status/1655009824936022016?cxt=HHwWgMC-sdmq4_ctAAAA

Agentura Associated Press uvedla, že střelec vystoupil před nákupním centrem ze stříbrného sedanu a začal střílet do lidí. Moment údajně zaznamenala palubní kamera automobilu a video se krátce po incidentu objevilo na internetu. Nahrávka zachycuje střelce, který vystoupil z vozidla před obchodním centrem a okamžitě začal střílet na lidi na chodníku. Než vozidlo, které video nahrávalo odjelo, bylo slyšet více než tři desítky výstřelů.

Analýza údajů agentury AP/USA Today ukazuje, že letos ve Spojených státech dochází k masovým vraždám překvapivě často, v průměru zhruba k jedné týdně.

Bílý dům uvedl, že prezident Biden byl o střelbě informován a že administrativa nabídla podporu místním představitelům. Republikánský texaský guvernér Greg Abbott, který po minulých masových střelbách podepsal zákony zmírňující omezení pro střelné zbraně, označil střelbu za "nevýslovnou tragédii".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.