Agentury stahují snímek princezny Kate, mají pochybnosti o jeho pravosti

Agentury Associated Press, Reuters, Getty Images a Agence France-Presse vydaly z podobných důvodů "upozornění o nepoužívání" fotografie, jak vyplývá ze zpráv na jejich webových stránkách věnovaných zobrazování a z e-mailových oznámení některých agentur, informuje server NBC News. Kensingtonský palác na žádost o komentář zatím nereagoval.

"Agentura Associated Press původně zveřejnila fotografii, kterou vydal Kensingtonský palác," uvedla agentura v prohlášení. "AP později snímek stáhla, protože při bližším zkoumání se ukázalo, že zdroj snímek zmanipuloval způsobem, který neodpovídá fotografickým standardům AP. Na fotografii je vidět nesrovnalost v zarovnání levé ruky princezny Charlotte."

[chooze:article;value:545619]

Agentura AFP v oznámení na svých stránkách uvedla "redakční problém" s fotografií, zatímco Getty Images uvedla: "Z redakčních důvodů prosím odstraňte následující snímek (snímky) ze svého systému a v žádném případě je nepoužívejte."

https://twitter.com/AP/status/1766978380623220811

Podobně reagovala i agentura Reuters, která uvedla, že fotografie "byla stažena po kontrole po zveřejnění". Od zveřejnění fotografie v neděli brzy ráno někteří lidé v komentářích na sociální síti X zpochybňovali její pravost a poukazovali na detaily, na kterých jsou zachyceny křivě vypadající části těla a rozmazané okraje, které se nezdají být pravé.

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/1766750995445387393

Kensingtonský palác fotografii zveřejnil na účtu prince a princezny z Walesu na síti X, ke kterému umístil komentář ve kterém Kate, princezna z Walesu, poděkovala veřejnosti za podporu v posledních dvou měsících a popřála maminkám ve Spojeném království šťastný Den matek. Palác v e-mailu uvedl, že fotografie byla pořízena minulý týden ve Windsoru. Na sociálních sítích zůstala i v neděli večer.

Po nemocné Kate se slehla zem. Ani nejbližší nevědí, kde princezna je (3/2024):

 

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.